fbpx

Artikel: Om at være graduate

Artikel

om det at være graduate

Det har haft en kæmpe betydning i min karriere!

Som nyuddannet Civilingeniør, blev Line Stenstad en del af et graduate program og kick-startede karrieren som projektleder for en række større danske virksomheder.

Co-Business Graduate Program er igangsat og faciliteret af Education Esbjerg, i samarbejde med en række virksomheder. 

Line Stenstad, Projektleder Education Esbjerg

Line Stenstad arbejder i dag som Projektleder i Education Esbjerg. Hun har været med til at udvikle flere af Education Esbjergs initiativer fra post-it til pilotprojekt - herunder Co-Business Graduate Programmet, som er blevet til med inspiration fra Lines erfaringer.

”Som nyuddannet var jeg selv en del af et mere traditionelt graduate program, og det har haft en enorm betydning for min karriere og mit liv.
Dén mulighed vil jeg gerne være med til at give til endnu flere nyuddannede. Samtidig vil jeg også gerne være med til at give flere virksomheder mulighed for at tilbyde denne slags programmer. Det behøver ikke kun være for Danmarks største virksomheder – hvis vi går sammen på tværs, kan vi tilbyde et program, der kan noget helt særligt og et program, som jeg ikke har set før i Danmark”
, forklarer Line Stenstad om, hvorfor Co-Business Graduate Programmet og dét, at flere virksomheder samles om at tilbyde nyuddannede et helt unikt forløb, var det graduate koncept, hun gerne ville udvikle.

Du udvikler dig i raketfart

Det Line ser som det største udbytte af hendes tid som graduate er evnen til at sætte sig ind i nye organisationer og at kunne bidrage fra dag ét:

”At være graduate gav mig mulighed for, tidligt i min karriere, at arbejde på flere forskellige projekter og at få en masse ansvar. Jeg skulle vise, hvad jeg kunne fra dag ét, og bidrage til at vi lykkedes med projekterne.”

”Der er en stejl læringskurve, hver gang du, som en del af et graduate program, starter på en ny rotation, men du får nyttig erfaring med dig videre, som du kan bruge, når du skal skifte til en ny afdeling - eller, som tilfældet er i Co-Business Graduate Programmet, til en ny virksomhed. Det giver en bred indsigt og forståelse for forskellige organisationer, arbejdsgange og kollegaer, som ellers ville tage flere år at opbygge”, siger hun og er ikke tvivl om, at det er med til at opbygge stærke professionelle og personlige relationer.

Et usammenligneligt netværk

Som nyuddannet skal man i gang med at opbygge erhvervserfaring, skabe sig et professionelt netværk og omsætte teoretisk læring til virkelige projekter, samtidig med at man skal lære en helt ny organisation at kende.

”Det kan tage tid at opbygge et professionelt netværk, og det kræver stort engagement fra den enkelte - uanset om man er med i et graduate program eller ej. I mit graduateforløb fik jeg hurtigt opbygget relationer og forbindelser til et bredt netværk, som jeg siden har haft stor gavn af”, siger Line Stenstad, og fortsætter:

“Det, der adskiller Co-Bu fra andre graduate programmer er det, at man får lov at prøve kræfter med 3 forskellige virksomheder. Det netværk, man får mulighed for at opbygge i løbet af de første par år af karrieren, er helt usammenligneligt.”

Det sociale holder ved

Line var en del af et hold på 65 graduates, og mange har hun stadig kontakt med. “Graduate-holdet er ikke bare kollegaer. Man udvikler sig sammen både fagligt og personligt, og man får skabt et helt specielt bånd og nogle venskaber, som holder ved flere år efter graduate forløbet er slut - på trods af at vi arbejder mange forskellige steder i verden i dag.”

Line glæder sig til, at det første hold Co-Bu Graduates skal starte til september, og at hun derved kan være med til give helt unikke muligheder videre til andre.

”Jeg er spændt på at være med til at sammensætte holdet i år og til at følge, hvordan de udvikler sig. Når vores første Co-Bu graduates om 2 år står på målstregen og kan kalde sig ”Co-Bu Alumne”, så står de virkelig stærkt og er klar til det næste store skridt i karrieren”, slutter Line Stenstad af.

Vil du gerne vide mere om Co-Business Graduate Programmet kan du læse mere her:

Line Stenstad, Projektleder Education Esbjerg

bliv graduate i co-business graduate programmet

Læs mere her om forløbet HER:

Co-Business Graduate Program er igangsat og faciliteret af Education Esbjerg, i samarbejde med en række virksomheder. 

Du kan læse mere om Education Esbjerg på educationesbjerg.com

Artiklen er skrevet af:

Camilla Hansen

Camilla Hansen

Education Esbjerg

You can enable/disable right clicking from Theme Options and customize this message too.
Close Bitnami banner
Bitnami