fbpx

”Der er ikke andre tidspunkter i ens liv, hvor man kan få al den erfaring, som man kan i Co-Bu Graduate Programmet”

Stillingsopslagene til Co-Business Graduate Programmet (Co-Bu) 2022 er blevet offentliggjort og i den forbindelse, har vi taget en snak med de, der allerede er graduates i programmet. Vi har spurgt dem om, hvordan det er at starte som graduates, hvordan det er at være i Esbjerg eller komme retur til Esbjerg og ikke mindst, hvilke ord de vil give kommende ansøgere med på vejen.
I denne artikel kan du læse om Irene og Nicolaj. Nicolaj er oprindeligt fra Esbjergområdet, Irene er oprindeligt fra Vejle, og nu arbejder de begge i graduate programmet her i Esbjerg. Blandt andet derfor bliver der i denne artikel talt særligt meget om det første Graduate-holds blanding af deltagere - de, der kender, og de, der ikke kender Esbjerg - samt, hvad det er med til at give Co-Bu Graduate programmet.

På en af novembers sidste dage er en formiddagsaftale med Irene Kjærskov Pedersen og Nicolaj Spang Sørensen sat i kalenderen. Vi skal mødes med Irene og Nicolaj for at høre om deres oplevelser og tanker om Co-Business Graduate Programmet, som de begge er en del af.
De to sætter sig til rette i Semco Maritimes lokale med udsigt over Esbjerg Strand, og det er da også kendskabet til Esbjerg, de to lægger ud med at tale om.

Inden jeg kom her, havde jeg ikke noget kendskab til Esbjerg overhovedet… Jeg har været i sommerhus på Fanø et par gange, men det er også det, fortæller Irene let grinende og tilføjer:
Men Nicolaj, du kender jo lidt mere til det.

Jamen det er rigtigt - Jeg har gået i skole her i tre år på handelsskolen og kommer selv fra Bramming, som ligger 20 min fra Esbjerg. Så jeg kender en del til det, ligesom to af de andre i programmet, lyder det fra Nicolaj, der fortsætter,
Det har selvfølgelig også givet os fra Esbjerg noget ansvar, fordi det så er os, der ved, hvor vi kan tage hen, når vi mødes i vores lille Graduate gruppe.

Sammensætningen af Co-Bu Graduate Programmet 2021 er tilfældigvis sådan at tre af deltagerne oprindeligt kommer fra Esbjerg og for de øvrige tre deltagere er byen ny. Denne sammensætning har dog været med til at gøre det nemmere at være tilflytter, mener Irene.

Det er klart en fordel, når man kommer til Esbjerg udefra, at man har nogle, som man kender, eller som kender området. Men som tilflyttere, vil jeg sige, at vi er blevet taget godt imod af blandt andet tilflytterservice, som har hjulpet flere af os i programmet med at finde en bolig.
Der er nogle gode, ekstra hænder til at tage sig af en, når man kommer udefra.
Gennem Co-Bu har vi også været igennem et samlet introduktionsforløb, selvom I er nogle, der kender byen i forvejen, og det gjorde også noget godt for os.

Selvom introduktionsforløbet måske i højere grad var en genintroduktion for Nicolaj, så nikker også han genkendende til, at det var et givende forløb.

Vi var også til et møde med Business Esbjerg, hvor de fortalte om Esbjerg generelt og hvilke fremtidsmuligheder her er karrieremæssigt, fortæller Nicolaj og uddyber, det stod ret klart, at Esbjerg har været igennem mange omstillinger og fortsat omstiller sig. Nu har man jo lige lavet en aftale med Facebook omkring et datacenter her i Esbjerg for eksempel. Så Esbjerg prøver hele tiden at være foran, og det gør også Esbjerg til en attraktiv by, fordi det giver mange muligheder indenfor forskellige virksomheder.

FAKTABOKS:

I Co-Business Graduate Programmet roterer hver graduate helt unikt mellem flere forskellige virksomheder i syv måneder ad gangen. Afslutningsvist returnerer hver graduate til deres første virksomhed i de sidste tre måneder.

Co-Business graduate Programmet starter hvert år i september.

Hvert efterår kan man møde os og høre mere om graduate programmet ved diverse online- og offline arrangementer samt karrieremesser. 

I januar bliver der hvert år offentliggjort nye stillinger.

Co-Business graduate Programmet er udviklet og faciliteret af Education Esbjerg.

Vi samarbejder med forskellige virksomheder i Sydvestjylland.


Indtil videre har vi samarbejdet med følgende virksomheder: 

Blue Water Shipping,
Deloitte,
Esbjerg Kommune,
Kirk Larsen & Ascanius,
Semco Maritime,
Sikkerhedsstyrelsen,
Telesikring
Viking Life-Saving Equipment.

Det er bare fedt at få lov til at komme ud og opleve fremfor at være fanget bag skrivebordet hver dag

- Irene Kjærskov Pedersen

To af de virksomheder i Esbjerg, som har mange muligheder allerede, har Irene og Nicolaj da også stiftet bekendtskab med gennem Co-Bu Graduate Programmet. Herigennem har de to nemlig siden september 2021 fået lov til at prøve deres kræfter af hos henholdsvis Semco Maritime og Blue Water Shipping.

Jeg er glad for at være graduate der, hvor jeg er nu, fortæller Nicolaj og fortsætter, at komme ind i en ny virksomhed, hvor man skal lære en masse nye mennesker at kende, og hvor man også lige skal ind i virksomhedens kultur, er jo altid lidt en udfordring, men nu har jeg næsten været ved Blue Water Shipping i tre måneder, så efterhånden er jeg kommet mere og mere ind i det. De ting, jeg laver nu, er også blevet mere udfordrende, end da jeg startede, jeg laver mere, end da jeg startede, og det sociale er selvfølgelig også stærkere nu.

Og særligt det sociale fremhæver Nicolaj også, da han fortæller videre om de gode oplevelser, han allerede har haft ved Blue Water Shipping.

Generelt ved Blue Water, tror jeg, at jeg er blevet positivt overrasket over selve kulturen, der er der og generelt i finans, hvor jeg sidder. Vi har haft nogle forskellige sociale arrangementer, der har været rigtige gode, og så har der også været nogle gode oplevelser ift. det faglige. Jeg har f.eks. været med til at lave et årsbudget. Det har jeg aldrig lavet for en virksomhed af Blue Water Shippings størrelse før, så det var der en oplevelse i, og så overraskede det mig, hvor decentraliseret den proces var.

Også Irene fremhæver kulturen og menneskene, som er hos Semco Maritime, blandt sine gode oplevelser, men mulighederne, som Irene har fået hos sin virksomhed, mener hun også, er ret unikke.

Jeg synes generelt her i Semco Maritime, at vi får lov til at gøre rigtig mange ting, fortæller hun og eksemplificerer, jeg har for eksempel været til Electric City i København, og det er bare fedt at få lov til at komme ud og opleve fremfor at være fanget bag skrivebordet hver dag.
Generelt har jeg kæmpe optur over at være graduate her, hvor jeg er.
Jeg har en masse ansvar, mit eget fagområde og så har jeg også en særlig bevægelsesfrihed, oplever jeg.
Det er bare en god organisation med nogle gode mennesker, og så er det sjovt at gå på arbejde hver dag.

Play Video

Da jeg søgte, var jeg nok et sted i mit liv, hvor jeg var færdig med min uddannelse, men jeg vidste egentlig ikke, hvad jeg havde lyst til at bruge den til

- Nicolaj Spang Sørensen

Fagområdet, som Irene her omtaler, og som hun skal arbejde med gennem sine tre rotationer, er sustainability.
I Semco Maritime har hun stået for at operationalisere den bæredygtighedsstrategi, som skal ud og leve i virksomheden. Det er alt fra workshops til intern og ekstern kommunikation samt at starte de projekter op, der skal køre – også når hun er i rotation i sine to andre Co-Bu virksomheder. I de to næste Co-Bu virksomheder skal Irene også arbejde med bæredygtighed, men hun ved allerede nu, at opgaverne hos disse ikke bliver de samme, som dem hun allerede har haft i sin første rotation.

Det, Sikkerhedsstyrelsen kan give mig, er noget andet end det, Semco Maritime kan give mig, lyder det fra Irene, som tilføjer, Det er en kæmpe fordel, at vi får en masse erfaring ind på de her to år. Når vi rykker rundt i tre forskellige virksomheder, er vi også i tre forskellige kontekster, og vi får lov til at prøve nogle forskellige ting, der giver nye kompetencer.

Rotationerne er også grunden til, at jeg har valgt at søge Co-Bu-Graduate Programmet fremfor andre Graduate-programmer.
Der er ikke andre tidspunkter i ens liv, antager jeg, hvor man kan få lov til at rykke så meget rundt, og få al den erfaring fra flere forskellige industrier, virksomheder og kontekster, som man kan i Co-Bu Graduate Programmet.

Da jeg søgte, var jeg nok et sted i mit liv, hvor jeg var færdig med min uddannelse, men jeg vidste egentlig ikke, hvad jeg havde lyst til at bruge den til

- Nicolaj Spang Sørensen

For Nicolaj var det også rotationerne, der var det afgørende for valget af Co-Bu Graduate Programmet.
For ham handlede det dog også om at finde ud af, hvilken retning han vil gå i fremover, fortæller han afsluttende.

Da jeg søgte, var jeg nok et sted i mit liv, hvor jeg var færdig med min uddannelse, men jeg vidste egentlig ikke, hvad jeg havde lyst til at bruge den til.
Jeg ville gerne prøve noget forskelligt og ikke være låst. Så jeg syntes, at det var fedt, at man i Co-Bu kunne prøve nogle forskellige ting.
Jeg tror, der er meget at lære både om sig selv, men også omkring virksomheder ved at være i programmet. Derfor vil jeg også anbefale de, der ansøger, om at være åbne omkring de virksomheder, de bliver tilbudt.
Jeg havde det selv sådan, at der var en eller to af virksomhederne i programmet, som jeg ikke kendte så godt, og da en af dem så gerne ville have mig ind hos dem, tog jeg ud for at snakke med dem. Jeg fandt så ud af, at det var en ret spændende virksomhed, og at der var nogle megafede personer der, så det gav mig masser af mod på at komme i rotation hos dem.
Så hvis man er i tvivl om, hvilken vej man skal fremover, så tror jeg, at Co-Bu kan være givende, fordi man skal være i tre forskellige organisationer, og dermed skal man nok finde et sted, hvor ens kompetencer kan passe godt ind, og hvor man har lyst til at være.

Nicolaj Spang Sørensen

- 26 år gammel
- Bor i Århus.
- Udannet Cand.Merc i B2B.
- Skal i rotation hos Blue Water Shipping, telesikring og Deloitte.

Irene Kjærskov Pedersen

- 26 år gammel
- Tilflytter fra København.
- Uddannet Cand.Merc. i Management of Innovation and Business Development
- Skal i rotation ved Semco Maritime, Sikkerhedsstyrelsen og Viking Life-Saving Equipment.

Nicolaj Spang Sørensen

- 26 år gammel
- Bor i Århus.
- Udannet Cand.Merc i B2B.
- Skal i rotation hos Blue Water Shipping, telesikring og Deloitte.

Irene Kjærskov Pedersen

- 26 år gammel
- Tilflytter fra København.
- Uddannet Cand.Merc. i Management of Innovation and Business Development
- Skal i rotation ved Semco Maritime, Sikkerhedsstyrelsen og Viking Life-Saving Equipment.

Her ses alle graduates, som deltager i Co-Business Graduate Programmet årgang 2021.
Foto: Education Esbjerg

til co-business graduate hold 2022 samarbejder vi med:

Prev Graduate program i Esbjerg tiltrækker erhvervstalenter fra hele landet
Next IRENE VISER SEMCO MARITIME FREM
You can enable/disable right clicking from Theme Options and customize this message too.

3 mdr. før opstart

PRE-BOARDING

I Pre-boarding perioden gælder det om, at du kommer godt på plads, og er klar til at din karriere skal starte. Derfor har vi sammensat et program med det formål at hjælpe dig med alt det praktiske. Klik videre og læs om de konkrete tiltag.

I et samarbejde med Esbjerg Tilflytterservice står vi klar til at hjælpe dig med at finde den rette lejebolig, eller kontakter til ejendomsmæglerne i byen, hvis du skal købe en bolig. Som en del af pakken får du en introduktion til det område, hvor du skal bo. Du skal altså ikke lede efter supermarkedet, det lokale pizzeria eller hvad du har brug for. Ligeledes kan vi hjælpe dig med et overblik over Esbjergs sociale og faglige netværk.

Har du evt. en medflyttende partner, så kan vi hjælpe ham/hende med at få drømmejobbet. I et samarbejde med Esbjerg Tilflytterservice kan vi guide og formidle jobmuligheder ved at kontakte vores lokale virksomhedsnetværk med henblik på at afsøge jobmuligheder, der passer til partnerens erfaring og kompetencer. Denne proces foregår i tæt samarbejde med erhvervscentret Business Esbjerg.

Der er også mulighed for at få individuel sparring ift. optimering af CV, brug af jobportaler, netværk og sociale netværk samt tips til uopfordrede og opfordrerede ansøgninger.

Vi inviterer hele Co-Bu holdet til at opleve Esbjerg. Vi skal besøge hele havneområdet, den smukke natur omkring Vadehavet og meget mere. Er du dygtigt til at gætte huspriser, så kan det blive til din fordel, når vi sammen med en lokal ejendomsmægler bevæger os ud på ”Gæt prisen på huset”. Du vil også få mulighed for at blive introduceret til Esbjergs kulturelle seværdigheder.  

Close Bitnami banner
Bitnami