fbpx

Programmet

programmet

om co-business graduate programmet

et 2-årigt graduate program, der er designet til at frigøre dit potentiale!

Vi tilbyder en enestående udviklingsrejse, hvor du bliver en del af et stærkt samarbejde mellem Esbjergs mest ambitiøse virksomheder!

I et klassisk graduate program roterer du mellem afdelinger i én virksomhed, men i dette program skal du prøve dine kompetencer af i tre forskellige. Du kommer til at arbejde i alle tre virksomheder og får dermed en fantastisk mulighed for at få en hurtig og bred erhvervserfaring, og et usammenligneligt netværk i nogle af Esbjergs mest spændende virksomheder.

Du ansættes i en af Co-Bu virksomhederne alt efter, hvor dine personlige og faglige kompetencer passer bedst. I programmet skal du på to rotationer hos to af de andre Co-Bu virksomheder – hvilke virksomheder og arbejdsopgaver skræddersyer vi på baggrund af netop din profil og dit potentiale.

Programmet vil udvikle dig fagligt og personligt gennem kurser, mentorordning og et innovationsprojekt. Og gennem vores pre-boarding forløb sørger vi for alt fra at finde det rigtige sted at bo, til at hjælpe en eventuel partner til også at lande et drømmejob i området.

Co-Bu 2021: MØD VIRKSOMHEDERne

de glæder sig alle til at byde velkommen til årets co-bu graduates

Til dette års Co-Business Graduate Program, med opstart i september 2021, har vi et samarbejde med følgende virksomheder: Viking Life Saving Equipment, Deloitte, Telesikring A/S, Semco Maritime, Blue Water Shipping og Sikkerhedsstyrelsen.

I videoerne herunder, fortæller de mere om, hvad de forventer af deres Co-Bu graduates, hvilke opgaver de f.eks. ser deres graduates tage ansvaret for og hvad de ser, er helt unikt ved dette program.

Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video

programmets forløb

Vores Co-Bu graduates skal igennem to år med et vanvittigt fedt program:

Du kommer på kurser indenfor netværk, personlig udvikling, projektledelse, økonomi, innovation, samt formidling og præsentationsteknik. Sammen med de andre Co-Bu graduates løser du projekter på tværs af virksomhederne, der kulminerer med et stort innovationsprojekt, som I præsenterer for virksomhedernes CEOs ved programmet afslutning.

Få et overblik over hele forløbet her:

0
måneder

Pre-boarding

Tilflytterservice / Partnerjobs / Oplev Esbjerg

Pre-boarding

Læs mere om Pre-boarding

1. rotation: home base

Kick-off med teambuilding / Kursus: Netværk og personlig udvikling

1. rotation: home base / 1. september 2022

Læs mere om 1. Rotation
0
måneder

2. rotation: host base

Kursus: Projektledelse og økonomi

2. rotation: host base / 1. april 2023

Læs mere om 2. Rotation
0
måneder
0
måneder
0
måneder

Afrunding: home base

Kursus: Præsentations-teknik, formidling / Pitch og evaluering af innovationsprojekter

Afrunding: home base / 1. juni 2024

Læs mere om Afrunding

Co-Bu alumne

Godt i gang med karrieren i Esbjerg

Co-Bu alumne / 1. september 2024

Læs mere om Co-Bu alumne

Pre-boarding

3 måneder - Læs mere

Pre-boarding

Push og læs mere

1. rotation:
home base

7 måneder - Læs mere

1. rotation:
home base

Push og læs mere

2. rotation:
home base

7 måneder - Læs mere

2. rotation:
home base

Push og læs mere

3. rotation:
home base

7 måneder - Læs mere

3. rotation:
home base

Push og læs mere

Co-Bu alumne

3 måneder - Læs mere

Co-Bu alumne

Push og læs mere

Hold dig opdateret på Co-Business Graduate Programmet.

Skriv dig op til at få besked når der er nyt om kommende graduate programmer.


  Vælg her, hvornår du er færdiguddannet

  <
  <

  Viking life-saving equipment

  diana wehner sundtoft
  global hr business partner

  ”VIKING er med i Co-Bu, da det er et unikt samarbejde på tværs af Esbjergs virksomheder. Co-Bu giver et ungt talent mulighed for at kunne rotere imellem 3 spændende virksomheder og på 2 år få meget værdifuld erhvervserfaring.

  Det er en fantastisk idé, og en meget fremsynet måde både at udvikle talenter og tiltrække de dygtigste til Esbjerg.”

  You can enable/disable right clicking from Theme Options and customize this message too.

  3 mdr. før opstart

  PRE-BOARDING

  I Pre-boarding perioden gælder det om, at du kommer godt på plads, og er klar til at din karriere skal starte. Derfor har vi sammensat et program med det formål at hjælpe dig med alt det praktiske. Klik videre og læs om de konkrete tiltag.

  I et samarbejde med Esbjerg Tilflytterservice står vi klar til at hjælpe dig med at finde den rette lejebolig, eller kontakter til ejendomsmæglerne i byen, hvis du skal købe en bolig. Som en del af pakken får du en introduktion til det område, hvor du skal bo. Du skal altså ikke lede efter supermarkedet, det lokale pizzeria eller hvad du har brug for. Ligeledes kan vi hjælpe dig med et overblik over Esbjergs sociale og faglige netværk.

  Har du evt. en medflyttende partner, så kan vi hjælpe ham/hende med at få drømmejobbet. I et samarbejde med Esbjerg Tilflytterservice kan vi guide og formidle jobmuligheder ved at kontakte vores lokale virksomhedsnetværk med henblik på at afsøge jobmuligheder, der passer til partnerens erfaring og kompetencer. Denne proces foregår i tæt samarbejde med erhvervscentret Business Esbjerg.

  Der er også mulighed for at få individuel sparring ift. optimering af CV, brug af jobportaler, netværk og sociale netværk samt tips til uopfordrede og opfordrerede ansøgninger.

  Vi inviterer hele Co-Bu holdet til at opleve Esbjerg. Vi skal besøge hele havneområdet, den smukke natur omkring Vadehavet og meget mere. Er du dygtigt til at gætte huspriser, så kan det blive til din fordel, når vi sammen med en lokal ejendomsmægler bevæger os ud på ”Gæt prisen på huset”. Du vil også få mulighed for at blive introduceret til Esbjergs kulturelle seværdigheder.  

  1. rotation: home base

  Som en del af din onboarding periode vil du modtage introduktion til din virksomhed og den afdeling, hvor du er ansat. Din ansættende chef og dig vil afstemme forventninger og sammen vil I opsætte succeskriterier for hele dit graduate program og de første 7 måneder.

  Som Co-Bu graduate er du en del af et hold. Umiddelbart efter din ansættelsesstart tager I som Co-Bu hold afsted på en teambuildingtur. Det indeholder både vand, ild og højder og mere siger vi ikke endnu. Men I kommer til at blive udfordret, I kommer til at grine, og I kommer til at lære hinanden rigtig godt at kende.  

  Som en del af dit graduate program vil du få tilknyttet en fast mentor, som vil sparre med dig om din faglige og personlige udvikling. Vi sørger for, at I kommer godt fra start ved at klæde jer begge på til rollen som henholdsvis mentor og mentee. I samme periode vil du også få en buddy, du kan stille alle de spørgsmål, du overhovedet kan komme på ift. at være ny på arbejdsmarkedet eller ny i Esbjerg området.

  2. rotation: host base

  Ved anden rotation skal du på nye eventyr hos din første hostbase, en af de fem andre Co-Bu virksomheder. Din ansættende chef fra din homebase og din nye roationchef hos din hostbase, sætter sammen med dig rammen for dit ophold.

  I anden rotation kan du glæde dig til to spændende kurser om projektledelse og økonomi. Her vil du få den mest fundamentale viden om projektledelse og økonomi. Du får et overblik over de væsentligste projektledelsesværktøjer inden for målsætning, interessenthåndtering, planlægning og organisering. I praksisnære opgaver får du lov til at prøve dig selv af, for at få en fornemmelse af dine egne kompetencer i forbindelse med dimensionerne i projektarbejde. Du øver at udarbejde projektbeskrivelser, at følge op og styre projekter. Hertil kommer, at du vil blive undervist i økonomistyring af projekter.

  3. rotation: host base

  I tredje rotation skal du på nye eventyr igen hos din næste hostbase, en af de fem andre Co-Bu virksomheder. Din ansættende chef fra din homebase og din nye roationchef hos din hostbase, sætter sammen med dig rammen for dit ophold.

  Kurset arbejder med teorier om innovationsprocesser og ledelse heraf. Der introduceres til redskaber, der kan anvendes i innovationsaktiviteter, så du bliver i stand til at tilrettelægge, gennemføre og analysere en innovationsproces. Dit kursus om innovation er startskuddet til det fælles innovationsprojekt, du skal lave sammen med dine med graduates, hvor I skal løse en problemstilling hos en eller flere af virksomhederne.

  I bruger jeres viden og erfaring om projektledelse og økonomi til at lykkes med opgaven. Innovationsprojektet afsluttes med en præsentation for virksomhedernes CEOs.

  Afrunding: home base

  Du bruger de sidste tre måneder til at vise alt det du har lært, og til at binde den helt store sløjfe for dine 2 år som Co-Bu graduate.

  På dette kursus skal du arbejde med at forbedre din præsentationsteknik og formidling, så den bliver effektiv og målrettet til dine modtagere. Du vil komme omkring emner som kropssprog, din fremtoning og din gennemslagskraft. Også lærer du, hvordan du bruger hjælpemidler i din præsentation såsom Power Point og meget mere. 

  Tiden er kommet til, at du sammen med de andre Co-Bu graduates skal præsentere jeres innovationsprojekt for virksomhedernes CEO’s. Der vil være feedback på projektet til dig og dine med Co-Bu graduates.

  Co-Bu alumne

  TILLYKKE! Som Co-Bu almune har du nået målstregen for dit Graduate Program. Du står med en bred erhvervserfaring og et stort netværk fra alle Co-Bu virksomhederne. Din homebase har nu mulighed for at tilbyde dig en kontrakt og videre ansættelse i virksomheden.

  Close Bitnami banner
  Bitnami